Hey allemaal,

Welkom op de MotovlogNL website, mijn naam is Roy en ik ben eind 2022 gestart met mijn YouTube kanaal “MotovlogNL”.

Ik ben geboren in 1978 en ben sinds 2001 in het bezit van het motorrijbewijs. Ik ben gestart op een Kawasaki GPX 600R en met die motor heb ik aardig wat kilometers door Nederland en Duitsland gemaakt. In de opvolgende jaren heb ik diverse motorfietsen gehad.

Mijn motorgeschiedenis

Na een poosje op de Kawasaki GPX600R te hebben gereden, wilde ik wat meer oempf en wat meer op tour gericht, dus kocht ik een bordeauxrode Kawasaki GTR1000. Met deze motor ben ik onder andere naar Spanje geweest en heb ik Nederland en Duitsland verder ontdekt. Op een gegeven moment had deze motor wat groot onderhoud nodig en kocht ik een Yahama XJ700S Maxim voor erbij. Deze Yamaha heb ik een tijdje als tweede motor gehouden, zelfs toen ik mijn Kawasaki GTR1000 verkocht en inruilde voor een Honda CBR1000F.

Na een lange tijd op de Honda te hebben gereden en de Yamaha van de hand te hebben gedaan, ben ik een tijd gestopt geweest met motorrijden. Tussendoor heb ik nog wel even heel kort een Kawasaki GPX750R gehad, maar die heb ik redelijk snel weer van de hand gedaan.

Huidige Motorfiets(en)

Vorig jaar besloot ik weer een motor aan te schaffen, want bloed kruipt waar het gaan kan en het motorvirus is nooit helemaal weg geweest.

Na een korte zoektocht kwam ik terug bij een oude liefde voor het merk Honda en ik was altijd al erg gecharmeerd van het tijdloze model van de Honda ST1100 Pan European. Deze kwam ik dan ook snel tegen en wel een Amerikaanse import uit 1993 voor een prikkie. Ik ben de motor gaan bekijken bij een particulier, heb hem meteen afgerekend en heb hem vanuit het hoge noorden naar huis gereden. Eindelijk na zoveel jaar had ik mijn Pan European.

Na enkele weken met de Pan European te hebben gereden, merkte ik dat die regelmatig hoog in zijn temperatuur liep. En met hoog bedoel ik ook hoog! Tot ver in het rode gebied en dit gebeurde steeds vaker en sneller. Ook moesten de bandjes vervangen worden en zaten er wat kleine schades aan de motorfiets.

Ik ben toen gaan rondkijken voor een donorfiets en als nel vond ik via Facebook Marketplace een geschikte motor, wederom voor een prikkie. Dus ook deze, gelukkig hier in Zuid-Holland, gaan bekijken en direct meegenomen.

Deze motor bleek alleen in betere staat te zijn als de Amerikaanse import en besloot ik deze motor een flinke onderhoudsbeurt te geven en de Amerikaanse import te slopen en voor onderdelen te gebruiken.

En toen kwam ik op het lumineuze idee om toch wat YouTube! te gaan doen. Ik was op dat moment bezig met een kort HBO programma op gebied van Communicatie en Multimedia en het onderwerp Social Media sprak me wel heel erg aan. Maar waar begin je?

Dit bedacht ik me toen ik in mijn tuin bezig was met het demonteren van de Amerikaanse ST1100, en ineens had ik het…. Ik ga deze motor niet slopen, maar demonteren en daarna restaureren en dat ga ik filmen en post ik op YouTube!

En daarnaast kan ik dan ook andere motorvlogs maken en die posten. Een leuke bezigheid om zowel het geleerde in de praktijk te brengen en mijn ervaringen met motorrijden en het sleutelen te delen met andere geïnteresseerden.

En zo is MotovlogNL ontstaan.